U Klik I, I Klik U

December 31, 2010

2011 Selamat Tinggal Kenangan,Selamat Datang Impian

Posted by Ain Rahman at 6:26 AM 2 comments
Hey,,Happy New Year....selangkah lagi kita melangkah ke zaman penuh cabaran ini,,Semoge pahit manis di Tahun 2010 menjadi mengajaran untuk kita lebih berhati-hati mengharungi Tahun 2011..

Perutusan Tahun 2011 dari Ain Rahman::
  • Kurangkan kuantiti,,tingkatkan kualiti..
  • Jadikan iman sebagai teman..
  • Belajar rajin2..tingkatkan pointer..
  • Tinggalkan kenangan,,dapatkan impian...
  • Jimat cermat..
banyak lagi,,klu nk ckp esok pn xabis,,cakap psal jimat cermat..ayoo..pening kepala..td pergi beli barang ckit,yelaa da nk masuk kolej balik kan..mak ai..terkejot den..bukan main mahal lg barang sekarang..tgok pic resit kat bawah ni....



Resit menunjukan pembayaran barang2 seperti berikut::
  • Colgate
  • Softener
  • Shampoo
  • Shower Cream
  • Attack
  • Milo
  • Nescafe
  • Luxury Crackers
  • Cadbury Coklat
  • Sedikit barang keperluan wanita
Ni baru keperluan untuk seorang,,bagimana mereka yang berkeluarga??Jimat cermat untuk keperluan masa depan..perlu menabung ni...saya dah ade tabung...



Ni laa dia Tabung Masa Depan

Azam tahun baru,,end of 2011 tabung ni mesti penuh dengan duit berjumlah RM 1000.00..boleh ke??InsyaAllah..pasti boleh...kena puasa lebih ni...hik3..
Selamat Tahun Baru..Azam baru,Semangat baru....

December 26, 2010

Menanti Cinta

Posted by Ain Rahman at 3:51 AM 2 comments




Sejak lama aku berdiri
Dalam sepinya rongga hati
Tak satu pun guru mampu menjawab

Hanya padaMu ku bertanya
Lewat setiap sujudku ini
Siapakah nanti cinta untukku

Wahai penilai hati lihat batinku
Nyaris bernanah karna luka tersayat
Merana menantikan kisah dan kasih hidupku

Rahasia itu hanya Kau yang tahu
Namun aku tak mau jadi tuna cinta
Tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

Hanya padaMu ku bertanya
Lewat setiap sujudku ini
Siapakah nanti cinta untukku

Wahai penilai hati lihat batinku
Nyaris bernanah karna luka tersayat
Merana menantikan cinta dan kasih hidupku

Rahasia itu hanya Kau yang tahu
Namun aku tak mau jadi tuna cinta
Tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

Rahasia itu hanya Kau yang tahu
Namun aku tak mau jadi tuna cinta
Namun harus ku ihklaskan semua nasib cintaku...
PadaMu... hu...


*hanya pada MU ku berserah....Tenang je hati klu dgr lagu ni..


December 24, 2010

Mari-mari klik kat sini...

Posted by Ain Rahman at 9:00 AM 2 comments
Jom layan blog NI kalau berminat boleh laa buat tempahan yee...

Blog yang NI pun ok jugak,,klu nak borak2 ke,tambah kenalan leh layan laaa..

Terima Kasih Allah

Posted by Ain Rahman at 8:07 AM 0 comments

"Allah menduga hambanya tanda sayang"
Alhamdulillah hasil kesabaran dari dugaannya,selesai sudah semester pertama di Menara Gading..

Alhamdulillah pejam celik habis sudah 1 sem, walaupun result final tak sebaik masa diploma, alhamdulillah lulus semuanya...kata ibu "next time work hard..!!"

Aku tahu,aku tidak mampu mengeluh dengan result yang aku perolehi.Cukup sekadar sujud syukur dengan hasil yang diperolehi atas usahaku sendiri..Pesan ibu "apa saja hasil yang kita perolehi atas usaha kita,buat la sujud syukur tanda kita mengingati Allah atas apa saja yang diperolehi..." yee ibu,sy ingat pesan tu walaupun kadang2 terlupa..




 

Cerita Saya Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez