U Klik I, I Klik U

February 26, 2011

Pelik Tapi Benar

Posted by Ain Rahman at 9:35 PM 4 comments
Kuasa Allah SWT tiada siapa yang tahu..
telah beralu baru kita tahu..
kenapa kita tidak terfikir sebelum ni..

kuasa Allah tiada siapa dapat melawannya..
try it...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




SUBHANALLAH.....!!!
tahun ini mempunyai 4 tarikh yang sangat unik,,
1-1-11, 11-1-11, 1-11-11 dan 11-11-11,,

cuba ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda
dan dicampurkan umur anda pada tahun ini..
hasilnua pasti 111
try it...

contoh tahun kelahitan ain 1989 dan umur ain 22 tahun..

89+22=111

Jom Join...

Posted by Ain Rahman at 9:00 AM 7 comments
Salam..
ain da join HeartBeth ni..
mule2 kazen ain cik tiefazatie da sruh buat..
tp ain xde mse,,dan sgt sebuk..
dan 2 hari lepas kwn ain cik ili sruh join..
ain pn mse tu mmg stress stdy terus buat..

senang je langkah2 nye..
join ikot langkah2 ni..

1. Mula2 klik kat right sidebar dulu untuk ke website diorg..
(klik kt iklan HearBeat ain pn leh)


2. Klik Icon Hearbeat seperti yang dibulatkan tu..




3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat yang di kehendaki..




4. Masukkan Password Emil Address dan klik I Agree HeartBeat's Terms of Service dan klik Continue ..




5. Dah Create Account, klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah dibawah ini..




6. Klik Online Application sperti gambar dibawah dan isi kesemua maklumat yang dikehendaki.






7. Pilih Cara Pembayaran yang dikehendaki dan klik I Agree then klik Continue.




8. Klik GET A CODE sepeti gambar dibawah..





9. Copy Code yang anda kehendaki..dan paste kan di ( Design>Add a Gadget>HTML/JavaScript>pastekan code yg korg da copy )




10. Kalau nak check berape earning korg, boleh Klik My HB!Affiliate..seperti gambar dibawah..




senang je kan..
jom la join...
leh dapat income ckit..

sila share kt blogger yg lain ok..
iklan ni tak effect kt iklan nuffnang tau...!!

sila tinggalkan comment utk menghargai perkongsian ain ni..

February 24, 2011

Nyawaku Di Hujung Tanduk

Posted by Ain Rahman at 8:41 PM 14 comments
salam...hai semua..
maaf da lame ain xdapat nak membalas jejak kwn2..
Ain mengalami sedikit kecederaan,,disebabkan jatuh motor..
walaupun luaran nampak cedera ringan tapi dalam agak kritikal jgak..

Ahad lepas (20022011) ain g khimat masyarakat kat Seri Medan BP..
kami pergi utk membantu mangsa2 banjir kt sne..
sampai kt sana kelas ain di bagikan kepada 3 kumpulan,,
kumpulan pertama - kemas dewan,balai raya
kumpulan kedua - kemas dan cat masjid
kumpulan ketiga - kutip sampah dan bersihkan takungan air

ain termasuk dlm kmpulan ke 3..
disebabkan nak kutip sampah sekitar kg,,
maka pkck2 kg tu ngan baek hati bagi kami smue pnjam motor mereka..
ain pn ambk laa moto kris (sebab kt umah ain bwk moto tu je)
ain terlalu laa existed naik moto kt kg tu..
serius view kg tu tlalu cantik ok..
kami pn beramai2 laa naik moto utk kutip sampah..
dengan tiba2 member kt depan break..
ain pn tekan laa break...
maaakkkkkk!! motor break totally lost..
"oootttttttttttttt!!!tepi moto ak xde break..."


tahu2 ain da jadi superwomen atas jalan...
masa jatuh tu mmg ain da fikir bukan2 da..
member2 tolong laa angkat ain(pemandu) dan erin(pembuncing)
erin da menjerit tangan dan kaki abis kne seret dgn tar..
ain" wey kaki ak patah x?tangan ak patah x??"
member dgn pantas nye basah kn kain utk lap darah dr luke2 kami..
baru ain perasan tangan n kaki ain luke..



luka di jari..sikit je ni..


member2 bwk kami g klinik desa,,
da sudah bersihkan luke,ain rse nk mnum air,,
member bg laa botol air,,tangan air xmampu nk pegang btol air tu..
ape lg,,gelabah laa ain..nurse pn cek laa tangan air..
baru ain perasan ain xleh nk gerakkan tangan..
nurse pn borak2 ngan ain,,tibe2 dy rentap tangan ain..
rse nyawa ain da smpai penghujung jalan da..

sakit nye allah je yg th..
nurse ckp tngan ain xpatah..
cek pnye cek bahu kanan ain bengkak...
kenapa nurse tu rentap?nk cek ade patah ke x..
klu patah, tulang ain mesti terkulai pnye..
alhamdulillah tak terkulai pn..
terseliur je,,kata nurse tu..


disebabkan tangan ain xleh gerak,,
dyorg nk antar ain g kinik kesihatan seri medan..
tapi ain xnak,,disebabkan ain xnk..
terus laa kami smue kne hantar balik ke kampus semula..
sepatut nye ain kne pergi pusat kesihatan universiti..
tapi ain balik tdo kt kolej..hehehe
tak tahan sakit weyy...
mlm tu ain g berurut ngan mak cik bidan kg kt parit raja ni..
mak cik tu ckp tulang rusuk sebelah kanan jatuh ckit..
kena urut dan ambil masa utk normal..
patut laa sakit,,3 mlm ain xdpt tdo..
Alhamdulillah berkat mlm jumaat tangan ain da leh gerak..
sekarang ni masih terasa sakit lg..
ain mahu pulang ke Melaka g Hospital utk Xray..
ibu takut ade ape2 yg jadi kt tulang..
ain pn takut jugak..
hope xde ape2 la...




jari yang tadi nampak cm cikit je kn..


sekarang...
ambik ko,,bengkak gler..
tulang jari ni lari dr kedudukan asalnya...
2 malam ain g berurut..punye laa sakit..
rse cm jerit kuat2 biar 1 batu pahat tahu..

hope ain kembali sihat semula..
serius terseksa sakit cm ni..
rase cm org cacat bile tangan xdpt digunakan dgn sempurne..
perkataan paling sesuai utk ain gune kn adalah SERIK..
ain xnak bawak motor lagi..
serius serik..
tu laa degil...
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu...~~

doakan ain cepat sembuh ye..




Dan (ingatkanlah peristiwa) hamba kami:
Nabi Ayub ketika dia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata:
Sesungguhnya aku diganggu oleh syaitan dengan
(hasutannya semasa aku ditimpa)
kesusahan dan azab seksa (penyakit)
Surah Sad: Ayat 41

February 18, 2011

Cinta

Posted by Ain Rahman at 8:14 PM 10 comments
Apa itu C.I.N.T.A???
cinta memang laa manis,,
tapi kalau terlebih lama2 kita jugak yang akan sakit,,
sakit ditinggalkan,,
sakit dikecewakan,,
segala2 nya sakit...
sakitkah kita bila lupa kepada yang diatas sana??
sakitkah kita bila tidak mencintai-Nya??

cinta hanyalah gurauan dalam kehidupan..
kadang2 buat kita ketawa,,
kadang2 buat kita terasa,,
dan
gurauan cinta buat kita memahami macam2 emosi,,
hanya mereka yang menghargai dapat merasa...

kalau yang mencantikan lukisan adalah warna,,
yang mencantikan kehidupan adalah cinta,,
cinta yang ikhlas buat kita bahagia,,
cinta itu macam hantu,,
semua orang percaya,,
tapi tidak semua orang akan jumpa cinta sejati..




kalau cinta itu hadir,,
biarlah Dia sendiri yang rasa,,
bukan sebab kata2 manis cinta dan hawa nafsu semata,,
tapi sebab rasa cinta yang datang dari hati Dia sendiri..

Jangan mencintai sesama manusia
melebihi cinta kita kepada Pencipta..
hanya cinta kepadaNya buat kita tenang dan merasai kemanisan cinta..








"Dan juga meraka (yang diredai Allah itu ialah orang-orang)
yang berdoa dengan berkata:
Wahai Tuhan Kami,
berilah Kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami:
perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya
dan jadikanlah kami iman ikutan bagi orang-orang yang mahu Bertakwa...
(Surah Al-Furqan Ayat 74)

14 February Datang Lagi

Posted by Ain Rahman at 6:44 AM 3 comments
Kenapa 14 February??
ain bukan mahu sambut Valentine Day's..
haram ok..!!
apa ingat 14 February ade Valentine Day's je ke..
sebenarnya 14 February adalah hari,,
dimana ain dengan rasminya mendaftar sebagai pelajar
Sekolah Teknik Melaka @ Sekolah Teknik Bukit Piatu..huhu
sejap je,,pejam celik da 4 tahun ain tinggalkan zaman persekolahan...

Kepada semua kawan2 STMT..
"Selamat Hari Persahabatan yg ke 6..
semoge persahabatn kita kekal hingga ke akhir hayat..."

bercerita pasal sekolah..
teringat kembali masa zaman2 sekolah dulu..
excited nak masuk universiti ni..
kalau sekolah buat rombongan pergi universiti..
mesti nk ikot punye laa..
best dpt tgok abg ensem2,,masuk library yg besar..
nak sangat rse bljar kt universiti ni..
g class tak payah pkai uniform(baju sekolah)..
tak terikat dengan jadual waktu sekolah (7.30am-2.30pm)
hahahaa..

sekarang bila da belajar kt universiti..
fuuhhhhh...
stress!!tension..!!
semua perasaan akan wujud..
dapat2 lagi bile da dateline kena submit assignment,,test,,final..
waktu ni memang terfikir nak g sekolah balik...
xyah pening2 pale fikir assignment,test,final semua la..
th g sekolah ayah antar,,
rehat mkn aiskrim dgn mee goreng ayam sambal,,
main kejar2,,
main peluk2 tiang,,
main lompat2 longkang,,
abis waktu sekolah ayah da tunggu depan pagar..
seronok nye!!!

jom kita layan jap pic2 kt sekolah dlu...

-
-
-
-
-
-
-
-
-



Ni laa dy Sekolah Teknik Melaka



My Roommate..Rindu gler kt korg..!!




My Classmate..Rindu jgak kt korg..!!




Mereka yg gler2!! best..!!




Cinta muda mudi..!HAHAHA...


waktu sentiase berjalan,,
jam sentiase berputar pada arah yg sama,,
umur semakin bertambah dari hari ke hari,,
kenangan sentiase meninggalkan kita,,
pengamalan hidup semakin bertambah,,
dugaan hidup perlu dihadapi dgn tabah,,
cita-cita perlu dikejar,,
impian semakin menghampiri kita..
InsyaAllah...
adakah amalan dan kebaikan masih bersama kita???



February 4, 2011

Back to Normal..

Posted by Ain Rahman at 8:56 AM 8 comments
Yehaaaa...
Disebabkan cuti sudah sampai ke penghujung jalannya..
maka dengan ini..
tamat sudahlah waktu berfoya-foya di depan laptop..
hari ni ain mahu pulang ke Parit Raja, BP...
hope Batu Pahat tak hujan dan banjir lagi..
insyaAllah..
Alhamdulillah banjir kat Melaka pun da semakin elok..





Bila sudah pulang ke BP..
masa untuk ain berblogger sudah kurang..
nnt rajin2 laa singgah ke blog ain ye..
maaf laa klu xsempat nak membalas jejak kwn2 sekalian,,
sem ni ain sangat2 laa sebok..
dengan projek Tahun 3 ni..
haa..balik je cuti ni..
ain ade TEST 1 (week 5& 6)..
doakan ain berjaya dengan cemerlangnya yee..
Amin InsyaAllah..

wokey,,ain mahu packing barang..
biase laa org perempuan ni..
barang bnyk ckit..
bila laa ain dpt kurangkan kuantiti beg setiap kali pulang ke kolej..
huhuhu..

ain mintak diri dlu..
lain masa jumpa lagi..
take care jgn lupa stdy ok..
GOOD LUCK SMUE..!!

p/s:
hope ade laa giveaway yg ain join..
sangkut nme ain..
amin...

February 3, 2011

Angpaw CNY TOPUP from thenameisia

Posted by Ain Rahman at 5:56 AM 0 comments

hey..hey...
ain mahu join GiveAway ni...
by thenameisia..
dapat Angpaw TopUp ok..


ain sudah pun menjadi follower
ain mahu tag


hope ain antara yang bertuah ye...


 

Cerita Saya Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez