U Klik I, I Klik U

January 16, 2013

AinHealthyShop

Posted by Ain Rahman at 11:53 AM 2 comments
Salam.. hai semua..
jangan lupa datang ke Shop Ain ye..




December 2, 2012

Shopping Online

Posted by Ain Rahman at 12:22 AM 4 comments
haii uolls... tengok tajuk entry ain.. suke kan..?? HAHAHA.. sori laa uolls.. ain memang suka cuci mata dekat shopping mall..! tapi, ada satu website ni, memang menjadi pujaan hati ku..!! i like..!! hehe..


ain akan tengok website ni, tengok harga dia, then ain akan g shopping tengok harga dekat shop2 yang ada. if website tu murah, balik ain klik2 barang yang ain nak, add to cart gitu.. heeeeeee...
2,3 hari lepas tu tepacak laa abg pos men depan pintu pagar rumah.. banyak shopping kata abg pos men tu.. malu aku..!!



antara product yang menjadi pilihan ain adalah..
tentu saja Clinique.. ain adalah pemakai tegar Clinique.. ;) my auntie pun sama giler Clinique..


selain tu adalah SKII, ain cuci mata jelaa.. nak beli tak mampu lagi.. mahal amat..!!
selain tu adalah Body Shop.. ain suka lip balm dia..!! suka sangat..!! Lip Balm Strawberry ok.. ;)

hahaha.. 

ok laa uollssss jom kita cuci mata sama2 ok.. ;) 
o0oo yee Fatin Liyana pun shopping dekat cini ok..


Happy Shopping Uolls..!!!

Jangan lupa yeaa Like Page ain ni.. 
Thanks a lot.. Hugs.. ;)



December 1, 2012

Ain's Healthy Lifestyle

Posted by Ain Rahman at 4:37 AM 3 comments
salam,, hai peeps.. lama ain tak update blog..sori..agak busy dengan test last two weeks.. ;)

oo0ooo yee..ain nak mintak tolong u'll semua untuk like page ain ni..
ain adalah pengedar Shaklee area Melaka
tolong yeee..tolong... please...
jasa baik korang semua ain hargai..!!
Thanks a lot...!! xoxo..


November 16, 2012

Melaram

Posted by Ain Rahman at 9:26 AM 4 comments
hahaha..tengok tajuk entry aku gelak sorang-sorang.. ok nak dijadikan cerita..hari ni aku excited giler nak pegi rumah si norihan (kawan 1 sek tek) nikah.. at the end..aku pergi bershopping dengan mak dekat JJ. coz ade JJ member card..dan si norihan sudah selamat bernikah..

berbalik kepada tajuk entry. disebabkan nak pergi tengok si norihan bernikah, maka aku melaram sehabis ayu dan sopan..nak pergi tengok orang nikah.. ambik berkat kena ayu2 ckit..


Ayu dan sopan ke..?? HAHAHA


hahaha..jadi giler sekejap, ambik gambar depan cermin.. ok.. baju oren tu aku beli on9 dekat Moddy ok... nice kan? rasa pinggang aku ramping gler opsss perasan.. dan perut aku tiba2 hilang kah3.. tudung tu aku beli dengan kawAn UTHM Qaseh Ana je..baju simple dan nice.. suke...!!

dan norihan selamat sudah bernikah.. Selamat penganti baru norihan dan suffian.. semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa.. i wishing u happy marred life..!

Norihan dan Suffian


dan aku teros berdoa semoga Allah permudahkan urusan kami untuk membina masjid.. serius dah penat bercinta long distance ni.. ;(

YaAllah YaRahman YaRahim..izinkan hambaMu bercinta dan berkasih sayang bersama kekasih yang halal..Aku ingin berkasih sayang bersama imamku, perlindungku, pembimbingku suami yang akan membawahku ke Syurga FirdausMu YaAllah.. perkenankanlah doa hambaMu ni YaAllah..amin..amin..amin...(nak kawen jugak) huhuhu

November 14, 2012

Final Year Project (FYP/PSM)

Posted by Ain Rahman at 10:24 AM 5 comments
yehaaa.. psm aku hampir ke penghujung.. result pun 85% done.. tapi..tapi.. sv suruh tambah lagi bilangan lampu.. LED pulak.. (-_-) baru nak bercuti panjang bersama adik2 dekat rumah.. ade ke adik dekat rumah tu..??

wokey jom tengok apa yg aku buat untuk FYP ni... Bawah ni ada citer ckit apa yang aku buat yeee...




Background  Electric Service Company is required to maintain harmonic voltage level in the system below the standard’s limit. Most of the harmonic distortion is caused by non-linear load electrical device such as compact fluorescent lamp.  Different brand and type CFL will produce different harmonic, illumination and the other parameters. Harmonic is a component of a sinusoidal voltages or current having frequencies that are integer multiples of the frequency (50Hz-60Hz). Therefore any current and voltage waveform can be resolute into its harmonic component. As a result, voltage distortion is generated indirectly from the harmonic current flow through the distribution system. The combined with fundamental voltage or current, harmonic produce waveform distortion. They represent the major distorting components of the main voltage and load current waveforms. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) has come out with standards and guidelines regarding harmonic. One of the standards is IEEE standard 519-1992[1]. The standard includes steady state limits on current harmonic and harmonic voltage at all system voltage levels. The limit was set for a steady state operation and for worst case scenario. The standards and guidelines were introduced which provides comprehensive recommended guidelines on investigation, assessment and measurement of harmonics in power system. ( IEEE paper ok.. pening..!!)


Objectives             
   i.        To explore the performance of Compact Fluorescent Lamps (CFL).
            

  ii.        To measure the total harmonic distortion and illumination on Compact Fluorescent Lamps (CFL).
           

  iii.        To propose the best Compact Fluorescent Lamps (CFL) in terms of harmonic level and illuminate.





 Ni adalah meter Fluke Power Quality Analyzer



Ni adalah meter PM3000A Power Analyzer



Lux Meter

wokey ullss nampak macam senangkan.. tapi aku dah separuh pengsan buat experiment ni..yang mana mentol terbakar, mentol meletup, meter terOFF dengan tiba-tiba, dengan tripnya, dengan bau-bau hangit nye.. den dah tak larat daaa...belom lagi nak pulun buat Thesis lagi...mintak nyawa..mintak nyawaaaa.... belom lagi layan SV aku yg sangat2 busy ok..!! o0ooo stresssss...!



اللهُمَّ لا سَهْلَ إلا مَا جَعَلتَهُ سَهْلا وَ أنتَ تَجْعَلُ الحزْنَ إذا شِئْتَ سَهْلا

Allahumma la sahla illa ma ja;altahu sahla, wa 'anta taj-alul hazna idha shi'ta sahla


Ya Allah, tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikan mudah & Engkau dapat menjadikan tanah (yang sulit dan keras), (yakin kesusahan), itu mudah jika engkau mahukan.
Hadith diriwayatkan Ibnu Sinni&Ibnu Hibban.


November 2, 2012

Mencari

Posted by Ain Rahman at 9:06 PM 6 comments
Setelah sekian lama aku melaluinya, mencari dan mencari aku telah melupakan sesuatu yang amat berharga. YA silap aku mengejar yang tidak pasti dan melupakan yang aku ada selama ini..! Aku terlalu mengejar apa yang aku impikan yang aku inginkan sehingga aku hilang apa yang aku ada.

Aku lalai bahawa selama ini aku hidup di dalam ruang imaginasi aku sendiri, hidup dalam bayangan yang tidak ada. Aku lupa untuk berkongsi hidup dengan semua yang dimiliki setiap orang.

Malam itu setelah aku berkongsi, maka aku pasti tidak wajar aku terlalu mengajar impin itu.. Aku perlu mencari ruang dan ketika untuk diri aku sendiri. Ruang untuk aku kenali siapa diri aku, ruang untuk aku berfikir apa fungsi hidup aku. Ruang yang selama ini aku abaikan. Ini lah ruangnya.

Ada waktu aku melalui tanpa sebab, tanpa alasan. tanpa! Aku tetap putuskan untuk melaluinya.
sebab aku terlalu mengejar impian. Maafkan aku, aku terlupa untuk menghargai apa yang aku ada.

Mereka ini yang aku ada, mereka yang sentiasa ada di sisi aku, mereka yang aku cari. Mereka dan mereka..!



Aku ada parents..


Aku ada abang dan adik


Aku ada "BestFriend"


Aku ada sweet kazen


Aku ada brother and sister from another mother and father

Dan aku ada teman yang sentiasa ada dikala aku perlukannya  (^_^)


 Mereka bermakna..!


October 30, 2012

Daftar Kursus Semester II Sesi 2012/2013

Posted by Ain Rahman at 6:39 PM 3 comments

UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA (UTHM)
FAKULTI KEJURUTERAAN ELEKTRIK & ELEKTRONIK (FKEE)
Beg Berkunci 101, 86400 Parit Raja, Batu Pahat
MALAYSIA
( : 07-453 8374/8380/8334 : 07-453 8387)

TARIKH : 22/10/2012

Semua Pelajar (Program BEE)
Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia

Saudara/Saudari,

PENAWARAN KURSUS SEMESTER II SESI 2012/2013

2. Adalah dimaklumkan bahawa pendaftaran kursus semester II sesi 2012/2013 akan diadakan pada 26 November 2012 sehingga 23 Disember 2012.

3. Suhubungan itu, pelajar-pelajar tahun akhir, semester akhir bagi program BEE dikehendaki untuk mengemukakan permohonan secara bertulis kepada Timbalan Dekan (Akademik & Antarabangsa) dengan menyertakan nama kursus yang masih belum diambil atau mendapat status ’UK’ - ’Ulang Kursus’ kepada fakulti bagi urusan pendaftaran kursus.

4. Segala keputusan penawaran adalah tertakluk kepada Peraturan Akademik UTHM dan keputusan fakulti. Tarikh akhir permohonan adalah pada 9 November 2012.

Sekian untuk makluman dan tindakan saudara/saudari.

Terima kasih.

”DENGAN HIKMAH KITA MENEROKA”

EN. ABDUL AHMAD FARID BIN MD. SAID
Penolong Pendaftar
Fakulti Kejuruteraan Elektrik Dan Elektronik
 

Cerita Saya Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez