U Klik I, I Klik U

October 30, 2012

Daftar Kursus Semester II Sesi 2012/2013

Posted by Ain Rahman at 6:39 PM 3 comments

UNIVERSITI TUN HUSSEIN ONN MALAYSIA (UTHM)
FAKULTI KEJURUTERAAN ELEKTRIK & ELEKTRONIK (FKEE)
Beg Berkunci 101, 86400 Parit Raja, Batu Pahat
MALAYSIA
( : 07-453 8374/8380/8334 : 07-453 8387)

TARIKH : 22/10/2012

Semua Pelajar (Program BEE)
Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia

Saudara/Saudari,

PENAWARAN KURSUS SEMESTER II SESI 2012/2013

2. Adalah dimaklumkan bahawa pendaftaran kursus semester II sesi 2012/2013 akan diadakan pada 26 November 2012 sehingga 23 Disember 2012.

3. Suhubungan itu, pelajar-pelajar tahun akhir, semester akhir bagi program BEE dikehendaki untuk mengemukakan permohonan secara bertulis kepada Timbalan Dekan (Akademik & Antarabangsa) dengan menyertakan nama kursus yang masih belum diambil atau mendapat status ’UK’ - ’Ulang Kursus’ kepada fakulti bagi urusan pendaftaran kursus.

4. Segala keputusan penawaran adalah tertakluk kepada Peraturan Akademik UTHM dan keputusan fakulti. Tarikh akhir permohonan adalah pada 9 November 2012.

Sekian untuk makluman dan tindakan saudara/saudari.

Terima kasih.

”DENGAN HIKMAH KITA MENEROKA”

EN. ABDUL AHMAD FARID BIN MD. SAID
Penolong Pendaftar
Fakulti Kejuruteraan Elektrik Dan Elektronik

On October Celebration's

Posted by Ain Rahman at 5:34 AM 6 comments
Hai esok adalah hari terakhir October 2012.. Dan ain hanya ingin berkongsi kegembiraan bersama My Best friend forever and ever.. InsyaAllah.. Kami dilahirkan pada bulan October ok.. ;)
Ain dilahirkan pada 1st October dan Amal dilahirkan pada 31th October.. Pembukan dan Penutup.. Sweetkan..heeeeeeee...



Ni dia Nur Amalina Amran

Maafkan saya curi pic awak dari fb




Ni dia Nor Ain Abdul Rahman
pic gedik depan cermin


nak citer pasal dress ain ni ok.. skirt grey tu ain beli on9 je..senang..klik2..yes no.. tunggu 2, 3 hari sampai abg posmen depan rumah.. ;) ain beli dekat akak IZ Fashionista ok.. kemeja pulak ain beli dekat BP Mall Batu Pahat..heeee.. Shawl pulak, My cute kazen beli dekat Myanmar..



Ni adalah surprise in advance untuk birthday girl kita..
maaf yee terlebih advance cepat sehari..
hikhikhik..



Maaf yee makcik kecik.. terlebih advance celebrate birthday awak cepat sehari.. Maklum laa kami ni busy sangat2.. ;) banyak tanggungjawab.. jangan kecik hati yee..


For you Nur Amalina Amran, with lots of love, today and every day. A lot of thing have changed trough the years..But there's something that'll always be the same. Its the special day I shared with you that keeps us to close,no matter where I are wishing your a very Happy Birthday with lots of love..! (maaf laa English broken .. tapi nak wish in english jgk..:p)



Asam pedas Jalan Jonet, Muar Johor
Si Uqbah belanje birthday girl..dan aku dapat tempiasnye..
Terima Kasih yee Uqbah belanje makan.. ;)
(Uqbah si baju merah)

October 29, 2012

Permohonan Kemasukan Ke UTHM Sesi II 2012/2013

Posted by Ain Rahman at 9:16 AM 3 comments
Hey Salam peeps..

Ain just nak share beberapa maklumat tentang UTHM.. Bagi mereka-mereka yang berminat untuk sambung pengajian ke UTHM Bagi Sarjana Muda dah boleh memohon..boleh klik link dibawah ini ye..




Ni adalah Dewan Konvokesyen UTHM


Selain itu, pada 3 dan 4 November ni akan berlangsungnya Konvokesyen UTHM kali ke 12. Seperti biasa Pesta Konvokesyen akan diadakan tetapi memandang sekarang adalah Mid Term Break maka Pesta Konvokesyen UTHM digantikan dengan sebuah mini Karnival Kerjaya akan diadakan seperti butiran berikut:

Tarikh : 2-4 November 2012
Tempat : Dataran Penyu UTHM
Aktiviti: Pameran Kerjaya, Walk in Interview, Career Talk, Online Application





Datang beramai-ramai ke UTHM. Dan Aku adalah Final Year Student Bachelor of Electrical and Electronic Engineering yang sedang berpulun bermati-matian dengan Final Year Project dan bermati-matian mempertahan CGPA 3.00 above itu lah aku..





Final Year Student Bachelor of Electrical and Electronic Engineering
tak macam final year student pun..

Mak Aku Orang Kaya

Posted by Ain Rahman at 8:46 AM 0 comments
Yesss mak aku orang kaya.. Amin3..semoga mak aku jadi orang kaya..

Aku rasa sabar aku dah sampai pada tahap hilang sabar.. Jijik laa weyy dengar cerita-cerita jijik kau ni.. Makin bertambah-tambah benci aku dekat kau.. Fikir logik laa wey..kalau mak aku orang kaya, tak payah mak aku kerja pagi petang siang malam 7 pagi 7 malam laa wey..Stupid..!

Semoga kau bertaubat sebelom terlambat.. 

Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:

Usaha yang halal adalah suatu yang fardhu selepas fardhu-fardhu yang lain.
Hadis Riwayat At-Tabrani dan Al-Baihaqi.


October 28, 2012

80an

Posted by Ain Rahman at 9:49 AM 0 comments

October 26, 2012

Makna Disebalik Pengorbanan

Posted by Ain Rahman at 2:23 AM 0 comments
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan kita dalam keadaan teruji.
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan kita dalam keadaan keliru.
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan kita terluka.
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan kita terkilan.
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan kita rasa kesabaran menipis.
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan hati kita terguris hingga menitiskan air mata.
Ada ketikanya insan yang kita sayang membuatkan kita kecewa.

Namun kita tetap menyayanginya, kerana dia sentiasa bertakhta dihati.
Kita sanggup korbankan perasan, rasa duka, sedih kecewa demi dia.

Adakah dia sanggup berkorban demi kita?
Adakah dia menyayangi kita seperti kita menyayangi kita?

Dimanakah nilai pengorbanan itu?
Dimanakah??

Selamat Hari Raya Aidil Adha, Semoga setiap pengorbanan yang dilakukan menjadi semulia pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail kerana mencari keredhaan Allah S.W.T.

Hanya redhaMu yang aku harapkan Ya Allah..




Mulianya kamu wahai penghuni syurga.....

October 19, 2012

The Latest Pictures

Posted by Ain Rahman at 4:58 AM 0 comments

Yehaaaa dah konvo! Next planing coming soon 
Maybe kahwin hehehe



My Birthday!
tQ sayang.. awak sangat romantik ye..
malu tapi mahu..


Imam muda saya...!
Ensem kalah ustaz don..hehe



satu malam di Dataran Merdeka..
bocor rahsia ku selama ini..
dalam hati ada taman



Housemate ku yang giler-giler


p/s:
nantikan cerita-cerita menarik selepas ini..
peace no war..



 

Cerita Saya Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez